Meniu
Coșul dvs.

Joc educativ stiinta in bucatarie, Kitchen Science, KidzLabs

Joc educativ stiinta in bucatarie, Kitchen Science, KidzLabs
Joc educativ stiinta in bucatarie, Kitchen Science, KidzLabs
2 - 3 Zile
Joc educativ stiinta in bucatarie, Kitchen Science, KidzLabs
Joc educativ stiinta in bucatarie, Kitchen Science, KidzLabs
Joc educativ stiinta in bucatarie, Kitchen Science, KidzLabs
Ai nevoie de ajutor ?
  • Stoc: 2 - 3 Zile
  • Model: HKL-KS3296
50 produse vândute
Vizualizare produs: 151256
Lei62,40
Lei78,00
Fără TVA: Lei52,44

 

 

 

Fa experimente uimitoare in bucatarie cu materiale de zi cu zi. Generezi electricitate folosind o furculita si o lamaie. Lanseaza o racheta alimentata cu bicarbonat de sodiu si otet. Construieste un vulcan care erupe cu "lava". Pachetul contine 6 experimente stiintifice speciale care pot fi efectuate in bucatarie. Un set plin de inspiratie!
1. Racheta alimentata cu otet
O reactie chimica are loc atunci cand otetul este amestecat cu bicarbonat de sodiu. Otetul acid reactioneaza cu bicarbonatul de sodiu alcalin pentru a produce dioxid de carbon. Nu exista nici un loc in interiorul platformei de lansare in care dioxidul de carbon sa scape . Presiunea creste si, in cele din urma, devine atat de mare incat platforma de lansare propulseaza racheta in sus spre cer.
2. Vulcan de masa
Cand otetul si bicarbonatul de sodiu sunt amestecate impreuna, are loc o reactie chimica care produce dioxid de carbon. Dioxidul de carbon scapa din vulcan sub forma de bule. Cand tot dioxidul de carbon a scapat in aer, solutia se intinde si vulcanul nu mai „erupe”. Poti incerca sa folosesti suc de lamaie in loc de otet si sa vezi ce efect are acest lucru asupra eruptiei. Sau adaugati niste amidon sau nisip la bicarbonat de sodiu pentru a vedea daca poti obtine o „lava” mai buna.
3. Fabrica de dulciuri
Solutia de zahar pe care ati facut-o se numeste solutie suprasaturata. Aceasta inseamna ca contine mai mult zahar dizolvat decat este posibil in conditii normale. Acest lucru se realizeaza prin amestecarea zaharului cu apa foarte fierbinte. O solutie suprasaturata este foarte instabila si se cristalizeaza usor. Odata cu trecerea timpului, apa se va evapora incet, permitand colectarea mai multor cristale de zahar pe betisor. Acoperind mai intai betisorul cu un strat de zahar, oferi o suprafata „insamantata” pentru ca cristalele de zahar sa creasca mai usor.
4. Detectiv in bucatarie - amprente
Cand o persoana atinge ceva cu degetele, un reziduu vizibil sau invizibil este lasat de obicei pe suprafata atinsa. Reziduul prezinta o copie a amprentei persoanei. Amprentele invizibile se numesc „amprente latente”. Aceste amprente pot fi „dezvoltate” prin pudrarea prafului din carbune de creta sau amidon de porumb.
5. Spion in bucatarie - cerneala invizibila
Bicarbonatul de sodiu este alcalin. Concentratul de coacaz negru / suc de struguri este acid. Cand pui aceste concentrate de suc peste bicarbonat de sodiu, are loc o reactie chimica care produce o schimbare de culoare in hartie.
6. Baterie din fruct
Furcile actioneaza ca electrozii pozitivi ai unei baterii. Acestea sunt placate cu un metal care este mai putin reactiv decat zincul. Cand furcile si placile de zinc sunt introduse in lamaie, are loc o reactie chimica. Electronii (particule extrem de mici cu sarcina negativa) se deplaseaza de la placile de zinc la furci pentru a forma un curent, activand astfel ceasul LCD. Sucul de lamaie ajuta la conducerea electricitatii. Puteti inlocui lamaia cu un cartof, un grapefruit sau poti folosi bauturi racoritoare si vedeti ce efect are acest lucru. Pachetul contine: 1 x racheta cu otet; 1 x platforma de lansare; 1 x lingurita; 1 x vulcan; 2 x betisoare; 8 x foi de inregistrare a amprentelor; 1 x periuta; 8 x foi de mesaje secrete; 2 x placute zincate; 1 x cablu electric; 1 x Ceas LCD. Premii castigate: 2015 Federation of Hong Kong Industries, Hong Kong Awards for Industries – Consumer Product Design (Design Award) (HK) 2013 Fundamentally Children , Good Toy Guide 2011 Parents’ Choice Award – Recommended Award (USA) 2011 Great Schools.org – Golden Apple Award (USA) Atentie! Nu este potrivit pentru copii sub 3 ani. Contine piese mici care ar putea fi usor inghitite, astfel existand un pericol de sufocare. [video width="1080" height="1080" mp4="https://supermagneti.ro/wp-content/uploads/2019/01/Kitchen-Science-Video.mp4"][/video]

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Etichete: Jocuri 4M